Galerie restaurare icoane picturi pe lemn lucrări de artă
Restaurare icoane│Galerie restaurări icoane│Fișă de restaurare
![Galerie restaurare icoane Galerie restaurare icoane](https://i0.wp.com/picturacalinbogatean.ro/wp-content/uploads/2015/07/galerie-restaurare-icoane.jpg?resize=150%2C150)
Servicii de conservare și restaurare picturi pe diferite suporturi restaurare icoane pe lemn
- Restaurare picturi pe lemn
- Restaurare picturi religioase pe pânză
- Restaurare icoane pe lemn
- Restaurare icoane, picturi în tempera
- Restaurare icoane, picturi în ulei
- Restaurare icoane picturi în tehnici mixte
Galerie restaurare icoane – Servicii de consultanță și evaluare lucrări
Călin Bogătean – artist vizual
![Restaurare icoana Deisis Restaurare icoana Deisis](https://i0.wp.com/picturacalinbogatean.ro/wp-content/uploads/2015/07/restaurare-icoana-Deisis.jpg?resize=300%2C185)
– membru al Uniunii Artiștilor Profesioniști din România absolvent al Universității de Artă și Design Cluj
-Specialist în tehologia prelucrării lemnului și sculptură
-Specialist în artă și meșteșuguri tradiționale la CJCPCTEA Mureș
-Profesor de artă la specialitatea iconografie tradițională la Școala Populară de Artă din Tîrgu Mureș
Artistul Călin Bogătean vă oferă servicii de: consultanță privind restaurarea obiectului dumneavoastră de pictură prin evaluarea concretă obiectului.
Galerie restaurare icoane – Provenienţa icoanei
Restaurarea este un serviciu din ce în ce mai căutat datorită importanței păstrării și conservarii valorilor din trecutul diferitelor generații de familii pentru generațiile următoare. Obiectele de artă sunt diverse precum poveștile de viață a fiecărui individ în parte.
Proveniența icoanei a obiectului de artă poate fi:
Restaurare icoana ferecata Maica cu pruncul Moștenit de la părinții noștri sau de la rude
- Cumpărate din diferite locuri în calitate de colecționar pasionat
- Cumpărători ocazionali
- Investitori,
- Primite cadou la ocazii speciale
- Descoperite abandonate în poduri.
Indiferent de caz, suntem prin urmare posesori de obiecte de artă ce dau un plus de valoare unei istorii trecute a fiecăruia în parte și suntem obligați să avem grijă de aceste obiecte.
Din păcate, cele mai multe ori, obiectele de artă sunt fragile prin natura lor.
Ele încep să se schimbe chiar din momentul în care sunt finalizate de către artist.
Schimbări fizice și chimice apar inevitabil, ca urmare a procesului natural de îmbătrânire sau prin distrugere parțială.
![Restaurare icoană Sf.Mihail şi Gavriil Restaurare icoană Sf.Mihail şi Gavriil](https://i0.wp.com/picturacalinbogatean.ro/wp-content/uploads/2015/07/galerie-icoane-restaurate.jpg?resize=300%2C183)
În numeroase cazuri, procesul de deteriorare poate fi accelerat de către materialele instabile sau incompatibile utilizate în crearea unui obiect de artă sau de condiții nefavorabile de mediu: umiditate scăzută sau în exces, căldură sau lumină și, în special, oscilațiile lor brusce; infestării biologice; atmosfera poluată; neglijare, manipulare neglijentă și chiar adesea, intervenții neadecvate sau neprofesioniste în tratamentele de conservare și restaurare.
Salvarea unui obiect de artă implică o meserie nobila de o mare responsabilitate, sensibilitate, cunoaștere înaltă a tehnicilor și materialelor de lucru din decursul timpului. Prin pasiune și dăruirea restauratorului, obiecte vechi, obiecte degradate de timp și mediu prind din nou viață privitorul bucurându-se mult timp de acum înainte.
Munca unui restaurator este adesea invizibilă, în raport cu actul creativ al unui artist, însă frumusețea aparte a restauratorului este întâlnirea cu tușa artistului descoperirea tehnicii și personalității pictorului.
Un restaurator bun trebuie să fie un pictor bun ce poate să înțeleagă, să redescopere și să pună în valoare ceea ce artistul al cărei sămnătură este pe lucrarea restaurată fără a avea un aport personal. Cunoașterea perioadei, precum și a manierei de lucru și a materialelor folosite în procesul pictării lucrării din acea perioadă este esențială. Restaurarea nu este repictarea unui obiect ci repunera lui într-un circuit la frumusețea ei de altădată și nealterată artistic de restaurator. Restaurarea este doar o tatonare și o împrietenire cu timpul lucrării. A-l înțelege cum a trecut și ce a trecut peste fiecare lucrare în parte este un proces reversibil care îți dă posibilitatea să dai timpul înapoi curățând fiecare părticică depusă ca în final să te întâlnești cu tușa și energia pictorului din acea perioadă.
![Restaurare icoană în două registre Restaurare icoană în două registre](https://i0.wp.com/picturacalinbogatean.ro/wp-content/uploads/2015/07/icoana-in-doua-registre.jpg?resize=300%2C215)
Galerie restaurare icoane – Serviciile de conservare restaurare includ:
• Restaurare pictură (ulei, acrilic, tehnici mixte)
• Restaurare icoane pe lemn
• Diverse obiecte vechi
Servicii complementare / diverse:
• Analiza structurală, expertize, analize chimice, radiografii, interpretari UV
• Îndepartarea intrerventiilor anterioare, murdăriei de insecte, depunerilor, chituiri/completări
• Refacerea lacunelor, a porțiunilor distruse, curățirea foitei de aur, completări, aplicări – foița de aur/argint
• Consolidarea straturilor și a suporturilor
• Consolidare blat de lemn, Chituiri, integrare cromatică(toate tehnicile), Îndepartarea verniului pe straturi, curățiri superficiale și de profunzime, peliculizări finale de protecție / conservare
Clienții noștrii sunt: colecționari, dealeri de artă, biserici, parohii sau mănăstiri.
Galerie restaurare icoane imagini: