Tabăra de Icoane 2015

Tabăra de Icoane 2015

TABĂRA DE PICTURĂ ,,ICOANA CONTEMPORANĂ DIN ARDEAL” ediția a IX-a 2015

 tabara de icoane 2015 afiș pictură pe lemn și pe sticlă
tabara de icoane 2015 afiș pictură pe lemn și pe sticlă

Tabăra de Icoane 2015 proiect cultural

Din data de 17-23 august 2015, Centrul Judeţean pentru Cultură Tradiţională şi Educaţie Artistică Mureş (C.J.C.T.E.A), organizează la Mănăstirea ,,Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” str. Aurel Vlaicu, nr 26 A din SIGHIŞOARA, cea de-a IX-a ediţie a taberei de icoane „Icoana contemporană din Ardeal”.

Tema acestei ediţii este: Sfinți apărători ai creștinătății în pictură

Tehnica de lucru va fi tempera, acryl pictură pe lemn și pe sticlă

Pe toată durata acestei tabere se vor organiza activităţi artistice aplicative de creaţie iconografică care se vor desfăşura în trapeza mare a mănăstirii conform unui grafic stabilit pe zile. Aici artiștii vor viziona imagini şi materiale de specialitate si vor învăța sub îndrumarea metodistului prin demonstrații didactice practice metodele și tehnici de realizare corectă a unei icoane tradiționale pe lemn. Aceste metode îi ajută pe artişti să conştientizeze importanţa actului creator, să indentifice şi să-şi dezvolte noţiunile esenţiale în creaţia tradiţională iconografică spre o mai bună și corectă înțelegere a icoanei tradiționale moștenite.
Artiștii vor picta în tehnica tempera cu emulsie de ou pe suport de lemn și suport de sticlă diferiți sfinți din arta iconografică universală precum și sfinți români, astfel fiecare ajungând a se evidenţia individual în stilul de lucru, linie şi culoare. Această tabără se dorește a fi o încununare a activității de la clasă o trecere de la studiul de atelier din cadrul școlii la cel monahal.
Lucrările realizate vor constitui cadrul material expozițional pentru expozițiile itinerante programate imediat ce tabăra va lua sfârșit.

Participanți:
Vor participa cu precădere cursanții clasei de iconografie din cadrul Școlii Populare de Arte din Tîrgu-Mureș conform regulamentului taberei și artiști iconari din județul mureș

Director-Manager, Iuliu Praja
Șef secție, Vajda Andras
Coordonator proiect, Călin Bogătean. ( www.calinbogatean.com)

FOTOGRAFII DIN CADRUL TABEREI CITEȘTE MAI MULT!

Participanți la Tabara de icoane 2015 pictură pe lemn și pe sticlă
Participanți la Tabara de icoane 2015 pictură pe lemn și pe sticlă

 

Tabăra de Icoane 2015, Tabăra de Icoane 2015 icoane, Tabăra de Icoane 2015 icoane pe lemn, Tabăra de Icoane 2015 icoane pe sticlă, Tabăra de Icoane 2015 mănăstire, Tabăra de Icoane 2015 Sighișoara

Share dacă îți place!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.