ICOANE PE STICLĂ DE VÂNZARE pictură naivă pe sticlă

Icoanele pictate pe sticlă expuse spre vânzare, sunt lucrări originale pictate pe dosul sticlei în tempera cu emulsie pe sticlă, în maneră tradițională naivă  executate de iconarul Roxana Bogătean

Icoane pe sticlă de vânzare categorii de lucrări

Aici puteți găsi icoane cu Iisus HristosMaica Domnuluiicoane cu sfinți și compoziții sau praznice lucrări unicat, pictate pe sticlă. Modelele folosite sunt cu precădere cele din arta naivă dar și transpuneri după icoane tipice.

Icoane pe lemn caracteristici tehnice

Icoanele sunt pictate invers pe dosul sticlei (sub sticlă) în etape bine stabilite, invers procesului picturii clasice pe lemn adică ceea ce se vede la sfârșit la o icoană pe lemn, la pictura pe sticlă se pictează prima dată.

Spectuculozitatea acestei tehnici uimește privitorul tocmai prin execuția inversă a tehnicii de pictură. Roxana Bogătean, este absolventă la clasa de iconografie a Școlii Populare de Arte din Târgu Mureș și expune alături de tatăl său în expoziții naționale și internaționale .

Sfântul Ierarh Spiridon, Sfântu Spiridon, Sfântul Ierarh Spiridon Corfu, icoană tradițională, Icoană pictată pe sticlă, Roxana Bogătean, pictură naivă, artă românească, icoană pe sticlă, pictură în tempera, de vânzare, la comandă, piridon rugăciune
Sfântul Ierarh Spiridon

Sfântul Ierarh Spiridon, icoană tradițională naivă pictată pe sticlă

Dimensiune: 50 x 40 cmDescriere:Sfântul Ierarh Spiridon, lucrare de pictură tradițională artă religioasă naivă, icoană pictată în tehnica ulei pe suport de sticlă, icoană țărănească realizată în manieră naivă, creație originală pictată manual, compoziție personală după izvoade iconografice tipice. Icoana este pictată în manieră personală în mai multe etape de pictare și uscare progresivă.Icoană antichizată în manieră personală. Pictura este încastrată în ramă de culoare închisă, cu dungă și cant de culoare roșu englez.Cromatica: auriu, ocru, portocaliu, roşu, verde, galben, alb, albastru Subiecte: icoană Sfântul Ierarh Spiridon Mod de realizare: Pensulație aplicată prin stratificări de culoare Materiale Folosite: vopsele tempera cu ou, lemn, linați, verni Autor (Artist / Pictor): Roxana Bogătean Tip: Icoană sfânt - Creație originalăTimp de execuție: 14-18 zile Notă: Unicat Semnat: certificat de autenticitate pe spate Anul Creației: 2017Greutate: 2,5 kg Locație: România, Tîrgu-Mureș Livrare: contra cost Timp de livrare: 24 oreStare actuală:  De Vânzare!Dacă eastă lucrare nu mai este disponibilă spre vânzare solicită una similară la comandă!Particularități: icoana este pictată invers pe dosul sticlei (sub sticlă) în etape bine stabilite, invers procesului picturii clasice pe lemn adică ceea ce se vede la sfârșit la o icoană pe lemn, la pictura pe sticlă se pictează prima dată.Spectuculozitatea acestei tehnici uimește privitorul tocmai prin execuția inversă a tehnicii de pictură.Această icoană  este disponibilă De Vânnzare!
not rated 150.00  Adaugă în coș